Johara Boukaa, Oprichter CIvH

Johara Boukaa (1972) werkt sinds 1998 in de internationale noodhulpverlening, eerst voor Artsen zonder Grenzen en sinds 2001 voor World Vision International.

Johara heeft als teamlid van het Global Rapid Response Team in diverse grote noodhulpprojecten gewerkt waaronder Afghanistan, Pakistan, Darfur (Soedan), de Tsunami (Indonesië) en Haïti. Recentelijk was zij in Jordanië voor de Syrische vluchtelingencrisis en in de Filippijnen na de ramp met de mega-orkaan Haiyan.

Momenteel maakt Johara onderdeel uit van het Personeelswelzijnsteam waar zij met haar team zorg draagt voor het welzijn van 45,000 personeelsleden in 90 landen. Johara’s expertise ligt in het coördineren van grote psychosociale interventies in rampgebieden over de hele wereld.

Johara  heeft personeelsmanagement gestudeerd in Breda en Amsterdam. Momenteel studeert zij  psychologie aan de Open Universiteit. Verder heeft zij diverse certificaten in Critical Incident Stress Management, psychologische eerste hulp en traumaverwerking. Zij is ook een gecertificeerd trainer in Critical Incident Stress Management.

Email: johara@civh.nl               Tel: +31 6 239 433 18

Wim van Vegchel

Wim van Vegchel is BBL opgeleid als algemeen verpleegkundige met specialisatie psychiatrie en is BIG geregistreerd.

Wim is beroepsmilitair geweest in verschillende functies en op verschillende tanktypes tank commandant geweest.
In 1996 is Wim uitgezonden naar Bosnië ihkv voor de “peace enforcing” missie IFOR onder leiding van de NAVO. De belangrijkste taak was om de strijdende partijen uit elkaar te halen. De operatie werd samen met de Engelsen gecoördineerd en uitgevoerd in het Bosnisch- Servische gedeelte van het land.

Na zijn militaire loopbaan, heeft Wim de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Als verpleegkundige heeft hij op verschillende afdelingen gewerkt, zoals Crisis interventie voor volwassenen, Forensische psychiatrie en crisis interventie en opvang voor kind en jeugd.
Op dit moment werkt Wim als Nachthoofd bij het psychiatrisch ziekenhuis “De Grote Beek” te Eindhoven. Hij coördineert daar alle werkzaamheden van de centrale nachtzorg. Verder lost Wim knelpunten op die zich ‘s nachts voordoen, teneinde de continuïteit van de 24-uurs zorg te waarborgen. Verder coördineert hij met Politie, Brandweer en Ambulancedienst over de inzet bij ernstige calamiteiten.
Wim is sinds 2015 trainer Psycho-Educatie Collegiale Ondersteuning bij CIvH.

Ronald de Jong – Trainer Psycho-Educatie Collegiale Ondersteuning

Ronald de Jong is in-service opgeleid als A-verpleegkundige met CCU (hartbewaking) aantekening en heeft daarnaast in deeltijd zijn HBO-Verpleegkunde doorlopen. Hij is volledig SOSA gecertificeerd en BIG geregistreerd.

Zijn motoropleiding heeft hij gevolgd en met succes afgesloten aan de politieacademie in Apeldoorn. Regelmatig volgt hij rij-trainingen waarbij hij zijn vaardigheden op peil houd met betrekking tot het rijden met optische / geluidsignalen en de daarbij behorende ontheffingen.

Hij is tot op heden 37 jaar fulltime werkzaam als ambulanceverpleegkundige, waarvan de laatste 10 jaar tevens als First/Rapid  Responder.

Als auteur heeft hij het boek: “Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis”, 33 jaar ambulancehulpverlening, geschreven. Dit boek is inmiddels door duizenden belangstellenden gelezen. Aan een tweede boek wordt op dit moment druk gewerkt.

Naast zijn huidige functie is hij onder meer werkzaam geweest als repatriërings verpleegkundige, meldkamer centralist, Officier van Dienst Geneeskundig en motorlanceverpleegkundige. Hij heeft vele jaren als BLS-instructeur lesgegeven aan diverse groeperingen waaronder de off-shore. Regelmatig geeft hij trainingen op het gebied van medisch/technisch handelen aan gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgt hij themamiddagen over het zeer actuele onderwerp PTSS, de-escalerend werken en ambulance gerelateerde onderwerpen. Daarnaast is hij part-time werkzaam als Avond-Nachthoofd in een grote regionale verpleeg- cq zorginstelling.

Verder schrijft Ronald blogs en opiniestukken – te vinden onderaan zijn website http://ambulancehulpverlening.com/

Menno Hartog

Deze voormalige meubelmaker gooide na een burn-out het roer om en besloot met mensen te gaan werken.Na een stage in speciaal onderwijs studeerde hij in 2004 af als Sociaal Pedagogisch Medewerker en ging aan de slag als ambulant hulpverlener bij GGzE. Hierbij gaf hij begeleiding aan gezinnen met kinderen met een vorm van autisme.

Afgestudeerd als Master SEN, autismespecialist heeft Menno het altijd leuk gevonden om de dingen die hij geleerd heeft en zijn ervaringen te delen met anderen, door het geven van presentaties, adviesgesprekken en andere vormen van kennisoverdracht.

Met zijn jarenlange ervaring is hij door de wol geverfd als het gaat om omgaan met crisissituaties als hulpverlener, maar ook uit eigen ervaring.
Menno heeft een grote interesse in menselijk gedrag en de manieren waarop mensen omgaan met hun leven en alles wat ze daarin tegenkomen.